• Nowy

Opis smakowy

Intensywny żółty kolor. W nosie słodkie przyprawy, powidła morelowe i suszone morele. W ustach mineralne, lekkie, ze zbalansowaną taniną i soczystą kwasowością.

Proces produkcji

Winnica biodynamiczna bez chemikaliów od 1988 r. znajduje się na ubogich glebach wapiennych, wyjątkowo niska wydajność, długa maceracja na skórkach, użycie tylko dzikich drożdży, brak klarowania. Dojrzewanie 2,5 roku w tonneaux.

Prasa:

Winicjatywa: Jeszcze większe wrażenie robi Ribola Gialla 2017. Tu dostajemy grona z ponad 60-letnich krzewów, macerację przez 35 dni w otwartych kadziach i 30 miesięcy dojrzewania we francuskim dębie. Piękna, pomarańczowa barwa, aromaty moreli, brzoskwini, ziół, korzennych przypraw i prażonych migdałów oraz wyraźna tanina – wszystko to składa się na wino, z którego otwarciem warto poczekać minimum rok-dwa. Prawdziwe fajerwerki jeszcze przed nami (192 zł). ♥♥♥♥♥

Ribolla Gialla Dario Princic

Uczeń słynnego Gravnera z kultowym i chyba ikonicznym winem biodynamicznym. Dla koneserów win naturalnych.

Indeks:

189,00 zł
Brutto
Ilość

Rocznik
2017
Kraj
Włochy
Region
Friuli
Apelacja
Venezia Gulia IGT
Winnica
Princic Dario
Rodzaj wina
białe
Smak
wytrawne
Styl
średnie
Grona
Ribolla Gialla
Pojemność
750 ml
Temperatura podawania
15 st.C
Zawartość alkoholu
13%
Wysyłka w ciągu:
3 dni
Czy winnica BIO
tak – uprawa ograniczna/naturalna
Bio
weganskie
Bio
naturalne

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

Ribolla Gialla Dario Princic

Uczeń słynnego Gravnera z kultowym i chyba ikonicznym winem biodynamicznym. Dla koneserów win naturalnych.

Napisz swoją opinię

5 innych produktów w tej samej kategorii: