Opis smakowy
Młodzieńczy, świeży, przyjemnie owocowy a zarazem delikatny bukiet, utkany z kwiatów polnych i owoców pestkowych, z różowym grejpfrutem i skórką cytryny, lekko pieprzny i waniliowy. Świeże i wytrawne z soczystymi owocami (świeżo pokrojone jabłka i owoce cytrusowe) i wieloma niuansami, delikatnie kremowe o gęstej strukturze, z przyjemnie długim, pikantnym, delikatnie „rozpływającym się” na podniebieniu, słonym finiszem. Wszechstronne kulinarnie, idealnie komponuje się z klasyczną kuchnią austriacką, jak Tafelspitz (sztuka mięs), Backhendl (panierowany i smażony kurczak, specjalność kuchni wiedeńskiej), czy Wiener Schnitzel. Doskonałe z zapiekankami warzywnymi, różnorodnymi daniami rybnymi, także marynowanymi, wędzonym łososiem i pstrągiem oraz różnorodną kuchnią Azji. Prawdziwa wszechstronność, która w miarę dojrzewania daje coraz większe możliwości w kuchni.
Proces produkcji
Grona z kilku winnic (Spiegel, Steinmassel itp.). Fermentacja w używanych 300 litrowych drewnianych beczkach z austriackiego dębu, dojrzewanie przez kolejne kilka miesięcy w dużych 2500 litrowych drewnianych beczkach.