Ravent贸s i Blanc de Nit Conca del Riu Anoia

Ravent贸s i Blanc de Nit Conca del Riu Anoia

Pi臋kne, r贸偶owe wino musuj膮ce ze starych krzew贸w Xarel路lo, Parellada i Macabeo oraz odrobiny Monastrell, kt贸ry pochodzi z zachodniej cz臋艣ci wzg贸rza Serral i pr贸cz koloru, zapewnia z艂o偶ono艣膰 bez utraty 艣wie偶o艣ci. Bardzo niskie zbiory聽i produkcja z powodu ulewnych deszczy, jednak - jak m贸wi Pepe Ravent贸s - Mimo to w 2020 roku zrobimy ma艂o, ale doskona艂e wino. Rzadko艣膰 tego rocznika i dobra jako艣膰 mo偶e sprawi膰, 偶e stanie si臋 on najbardziej poszukiwanym rocznikiem!

Indeks: ES02CAT001


126,00 z艂
Brutto
Ilo艣膰

Rocznik
2020
Kraj
Hiszpania
Region
Katalonia
Rodzaj wina
r贸偶owe
Rodzaj wina
musuj膮ce
Smak
wytrawne
Styl
艣rednie
Grona
Macabeo
Grona
Monastrell
Grona
Xarel.lo
Grona
Parellada
Pojemno艣膰
750 ml
Temperatura podawania
8 st.C
Zawarto艣膰 alkoholu
12.5%
Wysy艂ka w ci膮gu
3 dni ( dni robocze )
wino wega艅skie
tak
Czy winnica BIO
tak 鈥 uprawa ograniczna/naturalna
Bio
naturalne
Falstaff
falstaff 95
Guia Penin
91 pkt

Opis smakowy

呕ywe, skoncentrowane wino o aromatach czerwonych jag贸d, pomara艅czy Moro i kwiat贸w z subtelnym, mineralnym sznytem. Orze藕wiaj膮ce ale i g艂臋bokie, delikatnie taniczne i niezwykle precyzyjne w ustach. D艂ugi, pomara艅czowo-kwiatowy finisz z odrobin膮 mineralno艣ci.

Rekomendacje kulinarne

Doskona艂y aperitif oraz towarzysz owoc贸w morza, ryb, tapas, a nawet dzikiego ptactwa.

Proces produkcji

R臋czny zbi贸r, grawitacyjny system odbioru gron w winnicy. Na ka偶dym etapie atmosfera jest kontrolowana za pomoc膮 suchego lodu. Powolne, niskie ci艣nienie. Osiadanie statyczne w niskich temperaturach. Pierwsza fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze, oddzielanie odmian i rodzaj贸w gleby, mieszanie, druga fermentacja w butelce i minimalne le偶akowanie 18 miesi臋cy na osadzie w butelkach. Bez dosage.

16 innych produkt贸w w tej samej kategorii:
ES02CAT001
Specyficzne kody