Donnafugata CUORDILAVA Dolce&Gabbana Etna Rosso DOC

Donnafugata CUORDILAVA Dolce&Gabbana Etna Rosso DOC

Cuordilava, to serce z lawy. Dolce&Gabbana czerpali inspirację z koloru magmy, aby stworzyć kapsułkę i rypsową wstążka pudełka, natomiast grafika etykiety i opakowania nawiązuje do tradycyjnych motywów i stylów Sycyli. Prawdziwą bohaterką pozostaje jednak Etna, zanurzona w sugestywnym, niemal baśniowym pejzażu, który przywołuje rycerskie opowieści gawędziarzy i sceny teatralne z Opera dei Pupi.

Indeks: IT03SIC066


845,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie


Rocznik
2017
Kraj
Włochy
Region
Sycylia
Apelacja
Etna Rosso DOC
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
pełne
Grona
Nerello Mascalese
Pojemność
750 ml
Temperatura podawania
15 st.C
Zawartość alkoholu
14%
Wysyłka w ciągu
3 dni ( dni robocze )
Falstaff
falstaff 91

Opis smakowy

Rubinowoczerwona Cuordilava prezentuje bukiet małych czerwonych owoców, którym towarzyszą pikantne nuty, mieszają się one z typowymi nutami runa leśnego. Na podniebieniu szerokie i głębokie, charakteryzujące się dobrze zintegrowanymi taninami i elegancką mineralnością. Długie wykończenie podkreśla jego niezwykłą osobowość.

Sugestie kulinarne

Idealne do potraw z warzyw strączkowych i grzybów oraz do czerwonych mięs, a także regionalnych serów i dziczyzny.

Proces produkcji

Zbiory Nerello Mascalese, ze staranną selekcją w winnicy, miały miejsce w ciągu pierwszych dziesięciu dni października. Winifikacja i dojrzewanie: gdy winogrona trafiają do piwnicy, są sortowane na stole wibracyjnym, a następnie odszypułkowywane. Fermentacja w stali z maceracją na skórkach przez 10-12 dni w temperaturze 25 °C. Leżakowanie przez ponad rok w beczkach z francuskiego dębu, a następnie przez co najmniej 30 miesięcy w butelce przed wprowadzeniem na rynek..

16 innych produktów w tej samej kategorii:
IT03SIC066
Specyficzne kody