Donnafugata CUORDILAVA Dolce&Gabbana Etna Rosso DOC

Donnafugata CUORDILAVA Dolce&Gabbana Etna Rosso DOC

Cuordilava, to serce z lawy. Dolce&Gabbana czerpali inspiracj臋 z koloru magmy, aby stworzy膰 kapsu艂k臋 i rypsow膮 wst膮偶ka pude艂ka, natomiast grafika etykiety i opakowania nawi膮zuje do tradycyjnych motyw贸w i styl贸w Sycyli. Prawdziw膮 bohaterk膮 pozostaje jednak Etna, zanurzona w sugestywnym, niemal ba艣niowym pejza偶u, kt贸ry przywo艂uje rycerskie opowie艣ci gaw臋dziarzy i sceny teatralne z Opera dei Pupi.

Indeks: ZZZZZZ


845,00 z艂
Brutto
Ilo艣膰

Rocznik
2017
Kraj
W艂ochy
Region
Sycylia
Apelacja
Etna Rosso DOC
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
pe艂ne
Grona
Nerello Mascalese
Pojemno艣膰
750 ml
Temperatura podawania
15 st.C
Zawarto艣膰 alkoholu
14%
Wysy艂ka w ci膮gu
3 dni ( dni robocze )
Falstaff
falstaff 91

Opis smakowy

Rubinowoczerwona Cuordilava prezentuje bukiet ma艂ych czerwonych owoc贸w, kt贸rym towarzysz膮 pikantne nuty, mieszaj膮 si臋 one z typowymi nutami runa le艣nego. Na podniebieniu szerokie i g艂臋bokie, charakteryzuj膮ce si臋 dobrze zintegrowanymi taninami i eleganck膮 mineralno艣ci膮. D艂ugie wyko艅czenie podkre艣la jego niezwyk艂膮 osobowo艣膰.

Sugestie kulinarne

Idealne do potraw z warzyw str膮czkowych i grzyb贸w oraz do czerwonych mi臋s, a tak偶e regionalnych ser贸w聽i dziczyzny.

Proces produkcji

Zbiory Nerello Mascalese, ze starann膮 selekcj膮 w winnicy, mia艂y miejsce w ci膮gu pierwszych dziesi臋ciu dni pa藕dziernika. Winifikacja i dojrzewanie: gdy winogrona trafiaj膮 do piwnicy, s膮 sortowane na stole wibracyjnym, a nast臋pnie odszypu艂kowywane. Fermentacja w stali z maceracj膮 na sk贸rkach przez 10-12 dni w temperaturze 25 掳C. Le偶akowanie przez ponad rok w beczkach z francuskiego d臋bu, a nast臋pnie przez co najmniej 30 miesi臋cy w butelce przed wprowadzeniem na rynek..

16 innych produkt贸w w tej samej kategorii:
ZZZZZZ
Specyficzne kody
dev