Proces produkcji:
Winogrona z czterech różnych parceli, leżących na podłożu gliniasto wapiennym, marglach i otoczakach, winifikowane oddzielnie. Po fermentacji malolaktycznej wino zmieszano i pozostawiono na 24 miesiące w 500 litrowych dębowych beczkach, a następnie na rok w betonowych tankach.
Opis:
Wino o intensywnych aromatach wiśni, dzikich, leśnych owoców i ziół. W ustach pełne, bogate z mocną strukturą opartą na dojrzałych taninach i dobrze zintegrowanej kwasowości. Finisz długi i elegancki.
Prasa:
"Firm, deep, nutty and a little dried vegetable to tobacco scent of red and black berries with restrained wood notes, a touch of pepper and mineral tones. Clear, tart, restrained fruit with nutty and again a little tobacco spice, present, fine sandy, youthful tannin, firm structure, lasting, good depth, in the background salt, spicy aromas, restrained power, multi-layered, still completely undeveloped, some toasting, very good, firm, almost pithy finish with tart juice and lots of spice. Must mature." WEIN-PLUS