Opis smakowy
Złożone, subtelna i otulające. Obfite i kwiatowe, z nutami kwiatów akacji, jaśminu, głogu, żarnowca i czarnego bzu, a następnie nutami białych i żółtych owoców, takich jak gruszki, brzoskwinie, jabłka Golden Delicious i morela, zmieszane ze świeżą mineralnością i przyjemną nutą cytrusową. Słodkie doznania kremu cytrynowego i crème brûlée są wspierane pikantną świeżością. Podniebienie obszerne, chrupiące, pełne. Atak jest świeży i otulający, mineralny i pikantny. Złożone aromaty w ustach z bogatymi nutami białej brzoskwini, liczi, jabłka i zimowego melona uzupełniają słodkie nuty wytrawnego ciasta. Świeże, pikantne i zrównoważone. Bardzo długi i trwały finisz daje owocowy i słonawy posmak.
Rekomendacje kulinarne
Polecamy do ryb, przekąsek z mięczaków, risotto i pieczonych warzyw.
Proces produkcji
Po zakończeniu procesu fermentacji dojrzewa na osadzie w kadziach ze stali nierdzewnej przez 6 miesięcy oraz dodatkowo co najmniej 2 miesiące w butelce.