Produkcja:
Riesling(60%), Pinot blanc (35%) i Pinot gris (5%), 7 miesięcy dojrzewania na osadzie,
Profil smakowy:
Czyste nuty jabłek i brzoskwini, jest elegancko i bardzo wytrawnie. Długi mus.
Prasa:
Maciej Nowicki, Winicjatywa: Tradycyjnie już dla producenta, na rynku jako pierwsza pojawiła się partia najkrócej leżakująca – przez 6 miesięcy. Jednak nawet to super młode wydanie zapowiada jeden z najciekawszych roczników z dotychczas wyprodukowanych. Przede wszystkim Guillaume Dubois zdecydował się na istotną zmianę proporcji w kupażu. Wcześniej dominował riesling (ponad 90%) uzupełniany przez pozostałe szczepy. Tym razem jest go „zaledwie” 65%, a dużo większa rolę odgrywa pinot blanc (35%), któremu towarzyszy 5% dodatek pinot gris. Niezwykle sprężyste, soczyste, z dobrym musowaniem, wapiennymi akcentami w bukiecie i wyraźną, cytrusową kwasowością. Robi wrażenie już teraz, choć z niecierpliwością czekam na kolejne partie – tu największe emocje zaczynają się po roku! ♥♥♥♡
Medale:
Srebrny Korek w kategorii wina musujące metoda szampańska w konkursie "Polskie Korki" 2021.