Opis smakowy
Bardzo intensywny, subtelny i złożony. Cytrusowe nuty grejpfruta i drzewa cedrowego przeplatają się z nutami balsamicznymi i mentolowymi, kontynuując crescendo imbiru i białego pieprzu, które mieszają się z aromatycznymi ziołami, takimi jak tymianek, wawrzyn, rozmaryn. Intrygująca nuta gorzkich migdałów towarzyszy doznaniom jabłek, gruszek, brzoskwiń i moreli.
Rekomendacje kulinarne
Tradycyjnie podawane jako aperitif, doskonale komponuje się z wędzoną szynką, salami i ogólnie kiełbasami; jest również przyjemnym dodatkiem do dań rybnych i świeżych, pełnotłustych serów.
Proces produkcji
biorem winogron i umieszczaniem w małych pudełkach, aby zachować integralność jagód. Winogrona są delikatnie pozbawione szypułek i pozostawione do maceracji przez krótki czas, z delikatnym tłoczeniem. Po zakończeniu procesu fermentacji dojrzewa na osadzie w kadziach ze stali nierdzewnej przez 6 miesięcy, a następnie co najmniej 2 miesiące w butelce.