Opis smakowy
Carmenere, to delikatność i elegancja, do tego świeże, dojrzałe owoce, z nutami jeżyn, suszonych śliwek, borówek i owoców leśnych. Cabernet Sauvignon to nuty porzeczek, truskawek i malin, które łączą się z kwiatowymi nutami Syrah, by pobudzić zmysły. Do tego sporo migdałów z dodatkiem czarnego i białego pieprzu oraz subtelnymi, odbeczkowymi nutami kawy. Usta złożone i eleganckie, a do tego niezwykle świeże z doskonałą, pięknie zbalansowaną kwasowością. Sporo wiśni, jeżyn oraz fiołków i lawendy, a także niemal efemeryczna obecność eukaliptusa, cedru i tytoniu. Niezwykłe wino, z nerwem, dynamiką i genialną kwasowością, mające w sobie coś niemal "pluszowego", ale i wyrazistego, z boskim, mineralnym finiszem. Piękna rzecz!
Rekomendacje kulinarne
Wędzona pierś kaczki, wędzony łosoś, jagnięcina w ziołach i polędwica z jelenia z sosem demi-glace oraz twarde, dojrzałe sery.
Proces produkcji
Fermentacja spontaniczna. Dojrzewanie przez 24 miesiące we francuskim dębie (część beczek nowa).