Opis smakowy
Złożony i wielowarstwowy klasyk od starego mistrza Nebbiolo z Piemontu. W nosie drzewo cedrowe, śliwka, czerwone owoce, runo leśne i odrobina róży. W smaku wyważony, ostry, taniny mocne, finisz precyzyjny i długi. Ten muskularny pomnik czerwonego wina absolutnie potrzebuje kilku lat dojrzewania w butelce, przy odrobinie cierpliwości zamieni się w czystą elegancję! .
Proces produkcji
100% Nebbiolo
Prasa:
"The Gaja 2017 Barbaresco is nuanced and delicate with ever-expanding aromatic intensity that amply fills the balloon of your glass. The wine takes a little while to open fully, and it slowly releases forest berry, powdered licorice, toasted aniseed, spearmint, dried lavender and rosemary essence to build a lasting bouquet. The mouthfeel is streamlined and almost steely, with an extremely linear approach that adds to its length and persistency. The tannins are tucked into the wine's delicate fiber, but you do feel the extra textural firmness of the hot vintage nonetheless. As we have seen in past vintages, more definition is added by a pretty mineral note that is a common thread in these wines from Gaja." Robert Parker