Lista produktów marki Famille Perrin



To nie przypadek, że rodzina Perrin jest największym właścicielem ekologicznych winnic w najlepszych terroir południowej doliny Rodanu. Wartości, które niesie, od dawna zyskały reputację na całym świecie: absolutny szacunek dla ziemi, zaangażowanie w rzemieślniczą uprawę winorośli, przekonanie, że tylko podejście organiczne może wyrazić smak terroir. Co więcej, zrzeszenie talentów w ramach tej samej rodziny zapewnia trwałość unikalnego know-how. Biorąc pod uwagę naturę i tradycje jako ich najpiękniejsze atuty, rodzina Perrin opanowała sztukę koniugacji od 5 pokoleń.

Historia zaczyna się na początku XX wieku od Château de Beaucastel, klejnotu Chateauneuf Pape. W 1909 roku majątek nabył Pierre Tramier. Następnie jego zięć Pierre Perrin, a następnie jego syn Jacques Perrin, rozwinęli Beaucastel i jego winnice. Dziś piąte pokolenie kontynuuje rodzinną pasję.

Siłą rodziny Perrin jest umiejętność kultywowania talentów wszystkich, aby wspierać ich winnice, ale zawsze pod auspicjami wspólnych wartości: absolutnego szacunku dla terroir i gleby, biodynamiki jako filozofii życia, dążenia do precyzji, równowagi i elegancji .

„Terroir” to nie puste słowo dla rodziny Perrin, to filozofia. W każdej ze swoich nieruchomości z taką samą troską dbają o poszanowanie terroir i nadanie mu najczystszego wyrazu. Szacunek dla terroir oznacza zarówno szacunek dla gleby, środowiska, jak i dla historii miejsca. Poszukują autentyczności i wyjątkowości, aby przekazać je dalej i ożywić poprzez wina z własnych winnic. W ten sposób każda działka odkrywa ukryte skarby swojej wyjątkowej lokalizacji.

Aby uzyskać najlepszą ekspresję terroir, należy szanować glebę i zachować najwyższą ostrożność. To zawsze było zmartwieniem rodziny Perrin. W 1950 roku wprowadzili innowacje, uprawiając organicznie swoje winnice, a następnie w 1974 roku przekształcili Château de Beaucastel w praktyki biodynamiczne.

Dziś opłaca się rolnictwo jak najbliżej zasobów gleby, fauny i flory. Winogrona kwitną i nadają niepowtarzalny smak, ukazując kwintesencję swoich aromatów i wspaniałość pochodzenia. Każdego dnia na każdej z działek należących do rodziny Perrin praca polega na stymulowaniu fizjologii rośliny i jej naturalnej odporności. Ten wyjątkowy ekosystem, który rodzina zawsze z pasją pielęgnowała, nadaje winom niezrównane połączenie mocy, struktury, elegancji i świeżości.

Dzieląc się  radosnym i przyjaznym posiłkiem w wystawnej atmosferze, najlepiej rozumiemy ducha Perrinów. To także chwila przyjemności dla zmysłów i uważnej degustacji, podczas której dążą one do sparowania wina z potrawą. Jest więc całkiem naturalne, że ich restauracja L’Oustalet narodziła się w Gigondas, 15 lat temu, wtedy jako Bistrot L’Oustalet. Wraz z szefem kuchni Laurentem Deconinckiem oferują te same wartości, co ich wina: lokalną i autentyczną kuchnię, z całkowitym szacunkiem dla terroir i dążeniem do równowagi, prawdy i elegancji wspierających smak i aromaty.

Odnajdujemy w tych restauracjach słodycz życia sygnowaną przez Perrina, umiejętnie łączącą prostotę, serdeczność i wyrafinowanie zarówno na podniebieniu, jak i na talerzu. Znakomita restauracja (jedna gwiazdka Michelin) oferuje kameralną i szczerą kuchnię z wyjątkowymi produktami, a bistrot oferuje proste i smaczne dania z rynku.

Jest 3 produktów.

Pokazano 1-3 z 3 pozycji

Famille Perrin Réserve Côtes du Rhône Rouge AOC 2019

Dostępny

97,00 zł Cena

Famille Perrin Les Sinards Châteauneuf-du-Pape AOC 2019

Dostępny

339,00 zł Cena

Famille Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape AOC 2019

Chwilowo niedostępny

629,00 zł Cena
dev