Famille Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape AOC

Famille Perrin Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape AOC

Wielkie Châteauneuf-du-Pape wyprodukowane z trzynastu odmian winogron uprawianych na obszarze 70-u hektarów organicznej winnicy. Bogate, aromatyczne, złożone i eleganckie do przesady wino z delikatnym taninowo-mineralnym zwieńczeniem. Najlepsze 6-7 lat po zbiorach. 

Indeks: ZZZZZZ


629,00 zł
Brutto
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


Rocznik
2019
Kraj
Francja
Region
Dolina Rodanu
Apelacja
Châteauneuf du Pape AOC
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
pełne
Grona
Clairette
Grona
Terret
Grona
Bourboulenc
Grona
Grenache
Grona
Vaccarèse
Grona
Cinsault
Grona
Picardan
Grona
Syrah
Grona
Rousanne
Grona
Mourvedre / Monastrell
Grona
Counoise
Grona
Picpoul de pinet
Grona
Muscardin
Pojemność
750 ml
Temperatura podawania
16-18 st.C
Zawartość alkoholu
14.5%
Wysyłka w ciągu
3 dni ( dni robocze )
Czy winnica BIO
tak – uprawa ograniczna/naturalna
Medale
Decanter Gold
Bio
organiczne
Oceny prasy
Robert Parker 100
Wine Spectator
98 pkt
James Suckling
96 pkt

Opis smakowy

Wspaniała głęboka szata w intensywnym rubinowym kolorze. Typowy dla Beaucastel nos, bogaty i złożony, ale bardzo świeży, z bogatym aromatycznym bukietem pełnym jeżyn, lukrecji, wiśni, płatków róży, białego pieprzu oraz dębiny. Obfite, krągłe, wyjątkowo jedwabiste, to bardzo eleganckie wino ze znakomitą gęstą strukturą, bardzo delikatne taniny i smakowity aromat świeżych czerwonych owoców, agrestu i szlachetnych przypraw. Nieprzyzwoicie długi finisz, obfite i harmonijne wino. Owocowy rocznik z dużym potencjałem starzenia. W trakcie dojrzewania w butelce pojawiają się aromaty skóry, trufli, piżma i tytoniu z cygar. 

Rekomendacje kulinarne

Idealne do dziczyzny, grzybów,  trufli, wołowiny z grilla, dzikiego ptactwa, kaczki, jagnięciny i dojrzewających serów.

Proces produkcji

Każda odmiana winogron jest zbierana osobno ręcznie. Winifikacja odbywa się w drewnianych kadziach dla redukujących odmian winorośli (Syrah, Mourvèdre) oraz w tradycyjnych betonowych i emaliowanych kadziach z piaskowca dla utleniających odmian winorośli (wszystkie pozostałe). Pod koniec fermentacji malolaktycznej rodzina Perrin przystępuje do kupażowania różnych odmian winogron, a następnie wino leżakuje w dębowych beczkach przez rok przed butelkowaniem.

Prasa:

Robert Parker's Wine Advocate 100 pts!!!
Marvelously complex, deeply fruited and massively concentrated yet wonderfully drinkable, the 2019 Chateauneuf du Pape Hommage à Jacques Perrin challenges the number of superlatives that can be thrown at it. Scents of violets, tree bark, truffle, purple raspberries and blackberries all appear on the nose, while the full-bodied palate is rich, dense and velvety, and the finish shows enormous richness and length. Breathtaking stuff.

16 innych produktów w tej samej kategorii:
ZZZZZZ
Specyficzne kody