Kolor:
Mahoniowy z pomarańczowym odcieniem, ciemny i intensywny.
Nos:
Nos bardzo złożony. Pełen ciemnych suszonych owoców, sułtańskich rodzynek, także czerwona porzeczka i jeżyny. Tuż pod owocowością kryje się warstwa dobrze zintegrowanych przypraw z obfitą ciemną wanilią, odrobiną cytrusów i ananasa. Jest dość drzewny, ale owocowy smak sprawia, że nie wydaje się zbyt dębowy lub „stary", pozostaje bogaty i żywy. Wyczuwalna nuta tytoniu. Stopniowo ujawnia się wpływ beczki po koniaku — skórka pomarańczowa i lekkie akcenty białych winogron, a także słodsze nuty toffi i karmelu, oraz odrobina orzechów włoskich. Wiele się tu dzieje.
Usta:
Jak sugeruje nos, intensywne. Zaczyna się od ciemnych owoców i szybko otwierają się przyprawy, wanilia, dość ciężkie taniny i nieco lżejszych nut prażonego kokosa.
Finisz:
Finisz niezwykle długi i nie przesadnie ciężki. Jak w przypadku wszystkich rumów Foursquare, pięknie zbalansowany.