KOLOR
Głęboki kolor starego złota
NOS
Na wstępie czujemy karmelizowany i wędzony bekon, który jest obecny prawie cały czas. Po chwili ujawnia się nuta melasy oraz owoców tropikalnych: banany, guawa oraz grillowany ananas. W tle możemy znaleźć lukrecje, gruszki oraz kakao.
USTA
Gęsta słodycz, która rozpoczyna się mentolowym aromatem; który rozwija się nuty przejrzałych owoców gruszek oraz bananów. Na drugim planie można wyczuć bardziej wytrawne nuty: stary dąb, wędzoną wędlinę oraz lukrecję, która chwilami zamienia się w salmiak. Zaskakujący aromat pojawia się z czasem utleniania się whisky- oliwa z oliwek z szałwią.
KOŃCÓWKA
Długa i bardzo satysfakcjonująca. Ogrom aromatów dojrzałych żółtych owoców tropikalnych. Oczywiście wszechobecna torfowość oraz aromaty tlącego się drewna. Z każdą minutą alkohol pokazuję inne swoje oblicze od bardzo owocowego do korzennego.
FOOD PAIRING
Ser: Provolone
Mięso: Tatar wołowy z musztardą
Deser: Czekolada z ziarnami soli
Piwo: Barley Wine