Opis smakowy

Rubinowo-czerwona suknia, intensywny i elegancki bukiet, z nutami wiśni w likierze, czekolady i korzennych przypraw, usta pełne, aksamitne, delikatne i słodkie, z miłą równowagą między taninami, słodyczą i kwasowością.

Proces produkcji

40% Corvina, 30% Corvinone, 25% Rondinella, 5% Croatina. Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze 14 ° C. Dojrzewanie 12 miesięcy w beczkach z dębu slawońskiego, a następnie 3 miesiące w butelkach.

Recioto della Valpolicella D.O.C. Fabiano

Słodka Valpolicella produkowana metodą appassimento, czyli z podsuszanych gron.

5/55

Indeks:

120,00 zł
Brutto
Ilość

Rocznik
2016
Kraj
Włochy
Region
Veneto
Apelacja
Recioto d. Valpolicela VP DOC
Winnica
Fabiano
Rodzaj wina
czerwone
Smak
słodkie
Styl
średnie
Grona
Corvina Veronese
Grona
Rondinella
Pojemność
500 ml
Temperatura podawania
15 st.C
Zawartość alkoholu
14%
Wysyłka w ciągu:
1 dzień

Specyficzne kody

Komentarze

Oceń 

2019-06-04

Wino z charakterem

Wino o bardzo bogatej nucie jak i aromacie

Napisz swoją opinię

Recioto della Valpolicella D.O.C. Fabiano

Słodka Valpolicella produkowana metodą appassimento, czyli z podsuszanych gron.

Napisz swoją opinię