Proces produkcji

70% Cabernet-Sauvignon, 22% Merlot, 5% Cabernet Franc, 3% Petit-Verdot, 60 hektarów upraw ze średnim wiekiem krzewów 35 lat. Pierwsza winiarnia, która wprowadziła grawitacyjny system winifikacji.

Prasa

Robert Parker - Wine Advocate - :"Even better than the 1982, the profound 2003 Branaire Ducru boasts a saturated plum/purple color as well as an extraordinarily complex nose of black currants, blackberries, espresso roast, white chocolate, minerals, and truffles. It displays amazing freshness and definition for such a complex, complete, and full-bodied wine. A brilliant effort in the vintage, it will undoubtedly close down in several years and need more time, but perhaps its low acidity and huge, extravagant fruit-forwardness will keep it drinking well over the next two decades. A brilliant wine!" 94/100 pts.

Chateau Branaire Ducru

Wina Europy 2009 - M. Bieńczyk i W. Bońkowski: 'Regularnie eleganckie wina, delikatniejsze od wielu innych w tej apelacji, trzeba jednak dać im czas.'. Czas nadszedł.

0/50

Oceny wina z roku 2014:

5
94

Indeks:

650,00 zł
Brutto
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


Rocznik
2003
Kraj
Francja
Region
Bordeaux
Apelacja
Saint-Julien AOC
Winnica
Chateau Branaire Ducru
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
średnie
Grona
Cabernet Franc
Grona
Cabernet Sauvignon
Grona
Merlot
Pojemność
750 ml
Temperatura podawania
18 st.C
Zawartość alkoholu
13%
Wysyłka w ciągu:
1 dzień
Grona
Petit Verdot

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

Chateau Branaire Ducru

Wina Europy 2009 - M. Bieńczyk i W. Bońkowski: 'Regularnie eleganckie wina, delikatniejsze od wielu innych w tej apelacji, trzeba jednak dać im czas.'. Czas nadszedł.

Napisz swoją opinię

16 innych produktów w tej samej kategorii: