Opis smakowy
Kolor oscylujący pomiędzy jasnobursztynowym, a subtelnie pomarańczowym, aromaty złożone, pełne owoców pestkowych z niemal porywającymi nutami skórki pomarańczy, grejpfruta i pikantnego imbiru. Niezwykle wszechstronne gastronomicznie wino, łączące świeżość z głębią tekstury (maceracja na skórkach). Finisz jest niezwykle długi i satysfakcjonująco wytrawny, podkreślony mocnym, acz delikatnym garbnikiem z subtelną dozą mineralności.
Rekomendacje kulinarne
Doskonałe do homara, langusty i krewetek z rodzaju black tiger, drobiu oraz serów.
Proces produkcji
Od producenta: "grona są zbierane, odszypułkowane i poddawane spontanicznej fermentacji w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie trzymane ze skórkami tak długo, jak długo zespół winiarski uzna, że maceracja zwiększa złożoność i teksturę wina. Zwykle pomiędzy 150 a 190 dni! Wino nie wymagało klarowania i było stabilizowane w sposób naturalny, poprzez chłodzenie i grawitację. Kontakt ze skórą tworzy ochronne, redukujące środowisko, co pozwala nam ograniczyć użycie dwutlenku siarki do zaledwie jednego minimalnego dodatku przed butelkowaniem, podnosząc całkowity poziom SO2 do zaledwie 36 ppm. Lekka filtracja przed butelkowaniem przyczyni się do czystości aromatów, zapobiegnie psuciu się w przyszłości i pozwoli winu pięknie rozwijać się w butelce przez kolejne lata".