Br眉ndlmayer Sekt Brut Reserve Kamptal

Br眉ndlmayer Sekt Brut Reserve Kamptal

Najpopularniejsze wino musuj膮ce w Austrii, klasyczne cuv茅e tworzone metod膮 tradycyjn膮/szampa艅sk膮.聽Blauburgunder, Chardonnay, Grauburgunder, Wei脽burgunder i Gr眉ner Veltliner. Du偶o? Tak, ale kompozycja zachwyca do tego stopnia, 偶e zastanawiamy si臋 czy nie zrezygnowa膰 z naszych ulubionych szampan贸w.

Indeks: ZZZZZZ

229,00 z艂
Brutto
Ilo艣膰

Rocznik
NV
Kraj
Austria
Region
Kamptal
Apelacja
Kamptal DAC
Rodzaj wina
musuj膮ce
Styl
pe艂ne
Grona
Pinot Blanc
Grona
Pinot Gris
Grona
Chardonnay
Grona
Gr眉ner Veltliner
Grona
Pinot Noir
Pojemno艣膰
750 ml
Temperatura podawania
8 st.C
Zawarto艣膰 alkoholu
12%
Wysy艂ka w ci膮gu
3 dni ( dni robocze )
wino wega艅skie
tak
Czy winnica BIO
tak 鈥 uprawa ograniczna/naturalna
Bio
organiczne
Falstaff
falstaff 93

Opis smakowy

Jasno偶贸艂ty, subtelny kolor, pi臋kne musowanie (perlage), w nosie pigwa i morela z delikatnymi aromatami cytrus贸w z nut膮 herbatnika, kwiaty akacji, nuty palonych orzech贸w i brioszki. Na podniebieniu delikatnie owocowe, niezwykle kr膮g艂e i soczyste, kremowo-偶贸艂te owoce, 偶贸艂te jab艂ko, tre艣ciwe, pobudzaj膮ce 艣wie偶膮 kwasowo艣膰, niezbyt s艂odkie, nuty mineralne na finiszu z delikatn膮 pi偶mow膮 s艂odycz膮.

Rekomendacje kulinarne

Ostrygi, tapas, antipasti, szasz艂yki i koktajle z krewetek, tatar z 艂ososia czy jakakolwiek inna przek膮ska, kt贸r膮 mo偶na sobie wyobrazi膰 - 贸w Sekt wspaniale uzupe艂nia i uszlachetnia te ma艂e przek膮ski. Ale to nie wszystko: ryby, dr贸b i bia艂e mi臋so, kuchnia azjatycka i ...desery, wszystkie genialnie dope艂nione dzi臋ki musuj膮cej 艣wie偶o艣ci oraz oczywi艣cie sery, sushi i szparagi. Sekt - kulinarny obie偶y艣wiat.

Proces produkcji

Grona pochodz膮 z po艂udniowo-wschodnich zboczy z wapiennymi glebami, kt贸re nadaj膮 winu jednocze艣nie ciep艂o i 艣wie偶o艣膰, kwasowo艣膰 i dojrza艂o艣膰. Delikatna prasa, fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej, r贸wnie偶 malolaktyczna. Dojrzewanie u偶ywanych (od 2 do 3 lat) beczkach z d臋bu austriackiego o pojemno艣ci 300 i 2500 litr贸w. W kolejnym roku wino bazowe jest butelkowane, gdzie poddawane jest drugiej fermentacji: do ka偶dej butelki dodawany jest cukier i dro偶d偶e. Wino pozostaje w kontakcie z dro偶d偶ami przez oko艂o 18-36 miesi臋cy, nast臋pnie r臋cznie degor偶owane. Kilka kropel聽Liqueur d'Exp茅dition聽i gotowe.

16 innych produkt贸w w tej samej kategorii:
ZZZZZZ
Specyficzne kody