


W Colbertaldo nadal można spacerować po małym lesie, o którym po raz pierwszy wspomniano w zapisach historycznych około 600 lat temu, kiedy był znany jako Bosco di Gica.
Indeks: IT01TRE020
Wino białe wytrawne musujące produkowane metodą Charmata. Kolor słomkowożółty. Bardzo obfity aromat dojrzałych owoców – gruszka, żółte jabłko, brzoskwinia z nutami wisterii i kwiatu akacji. Delikatne drobne bąbelki.
W smaku Bosco Di Gica Brut jest obfite i trwałe Wspaniała równowaga i elegancja. Posiada idealną końcówkę. Najlepszy do konsumpcji – do roku po roku produkcji.
Aperitif i toasty, delikatne i lekkie potrawy, sałatki, owoce morza i ryby z grilla, białe mięso, makarony z warzywami. Adami Bosco Di Gica prosecco należy podawać schłodzone do 7-8 ° C. Należy unikać długich okresów chłodzenia.
Decanter World Wine Awards 2012 brąz
Decanter Wine World Awards 2010 brąz
Robert Parker 91 pkt.
Wine & Spirits Magazin 2009 TOP 100 WINERY in the YEAR.
Gambero Rosso 2009 Due Bicchieri