Opis smakowy

Intensywny wiśniowo-ceglasty kolor. W nosie fuzja aromatów przypraw, mineralności i jesiennych owoców. Całość podbita lukrecją z wyczuwalną beczką. W ustach miękkie, aksamitne a jednocześnie wyraziste dzięki wyczuwalnym taninom, które wydłużają finisz.

Proces produkcji

60% Garnacha Tinta 30% Carińena 10% Cabernet Sauvignon

Nagrody

MUNDUS VINI 2010 - Gold Medal

Prasa

Magazyn Wino 02/2010 Rocznik 2003: Poważny, zintegrowany, wyrazisty nos z dobrą nutą skalną, ładnie dojrzałym, niemal przypalonym owocem (mocno smażona konfitura) i odrobiną wędzonki. W ustach pełne, czekoladowe, soczyste, dobrze ułożone, dojrzałe, w zasadzie gotowe do picia, choć niepozbawione kilkuletniego (co najmniej) potencjału.

Mas de Subira Priorat

W urzędowym dziele o katalońskich winach z roku 1990 roku nie wspomniano o Prioracie ani słowem...dlaczego wina zrobiły tak błyskawiczną karierę? To wino jest atrakcyjnym cenowo wstępem do zrozumienia fenomenu Prioratu.

4/54

Oceny wina z roku 2007:

90

Oceny wina z roku 2004:

90

Oceny wina z roku 2003:

bardzo dobre

Indeks:

75,00 zł
Brutto
Ilość

Rocznik
2016
Kraj
Hiszpania
Region
Katalonia
Apelacja
Priorat DO
Winnica
Viticultors del Priorat
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
pełne
Grona
Cabernet Sauvignon
Pojemność
750 ml
Temperatura podawania
17 st.C
Zawartość alkoholu
15%
Wysyłka w ciągu:
24 h ( dni robocze )
Medale
Mundus Vini Gold

Specyficzne kody

Komentarze

Oceń 

2016-11-28

PIOTR

dobre

Oceń 

2010-02-02

Oceń 

2010-01-14

,

Napisz swoją opinię

Mas de Subira Priorat

W urzędowym dziele o katalońskich winach z roku 1990 roku nie wspomniano o Prioracie ani słowem...dlaczego wina zrobiły tak błyskawiczną karierę? To wino jest atrakcyjnym cenowo wstępem do zrozumienia fenomenu Prioratu.

Napisz swoją opinię

16 innych produktów w tej samej kategorii: