

Talud czyli zbocze, gdzie spadające głazy pozostawiły glebę pełną dużych kanciastych skał, a zatem teoretycznie bezużyteczną dla większości rolników, jednak nie dla winiarzy! Osadzone wśród gliny i piasku, zapewniają doskonały drenaż i umożliwiają wzrost winorośli, zmuszając korzenie do zagłębienia się w poszukiwaniu wody, zbierając po drodze minerały. Cabernet Sauvignon, prawdopodobnie jedno z ledwie kilku najlepszych w Chile, wielka głębia, skupienie i elegancja.
Indeks: CL03COQ002
Intensywnie rubinowa barwa. Aromaty ciemnych owoców, głównie czarnej porzeczki i jeżyny. Usta harmonijne i skoncentrowane, soczyście owocowe z mocno wyczuwalną czarną porzeczką i wiśnią. Całość uzupełniona nutami przypraw, wanilii i cynamonu oraz gładką i miękką taniną. Leżakowanie w dębie dodało winu elegancji i złożoności, zaś terroir genialnej mineralności.
Doskonałe do steków z grilla, ragu jagnięcego, dzikiego ptactwa i serów.
Ręczny zbiór i selekcja. Po odszypułkowaniu winogrona poddawane są fermentacji w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze. Dojrzewanie przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu (1/3 nowych).
95/100 pkt od Tima Atkina Master of Wine w roczniku 2018