Aromat:
Ciemny fioletowy kolor. Aromaty świeżo zgniecionych dojrzałych owoców jagodowych z akcentem polnych kwiatów oraz nutą tytoniu i kawy.
Smak:
W ustach pełne, znakomicie zrównoważone i skoncentrowane. Smak czarnej porzeczki miesza sie z wanilią, czekoladą i odrobiną czarnego pieprzu. Miękkie i jedwabiste taniny dają piękne długie delikatnie mineralne wykończenie.
Potrawy:
Jagnięcina, dziczyzna, gulasze, sery.
Nagrody:
Robert Parker 94 pkt.
Wine&Spirits 94 pkt.
Wine Spectator 91 pkt.
DWWA 2017 srebro 90 pkt.
Prasa:
Robert Parker's Wine Advocate 94 pkt:
I also had the chance to taste the 2016 Catena Alta Malbec, when they used a higher percentage of grapes from Nicasia. In this vintage, it's truly 100% Malbec that fermented in tank with full clusters and finished fermenting after pressing, without skins. It's serious and elegant, with the year's signature freshness. 2016 has really marked the wines with great freshness. This is serious and with zero sweetness, complete and direct.