Opis smakowy
Zachwycające owocowo-kwiatowe aromaty. Na podniebieniu średnio treściwe ze zrównoważoną kwasowością i nutami kwiatowymi. Mnóstwo cytrusów, zielonej gruszki i pigwy, uzupełnione nutami ananasa, cytryny i wiciokrzewu, które prowadzą do rześkiego, tropikalnego finiszu.
Rekomendacje kulinarne
Będziecie zaskoczeni, ale doskonałe będą grillowane kiełbaski z kapustą kiszoną i cebulą, sznycel wieprzowy, wędzony łosoś, makaron w sosie pesto, szparagi gotowane na parze i zupa z porów, a także klasycznie ryby z grilla.
Proces produkcji
Ręcznie zebrane winogrona zostały sprasowane w całości, a sok został lekko wyciśnięty. Sok był następnie osadzany na zimno, aby usunąć nadmiar miąższu, co zapobiega stresowaniu drożdży i umożliwia czystą fermentację. Powolna fermentacja w 100% stali nierdzewnej w bardzo niskiej temperaturze w celu wzmocnienia estrów owocowych i zachowania aromatów odmianowych, po której nastąpiło starzenie stali nierdzewnej przez 5 miesięcy. Rezultatem jest orzeźwiające, owocowe wino pełne cytrusów i żywej kwasowości.