• Obni偶ka
Dorli Muhr Prellenkirchen Samt&Seide DAC Carnuntum

Dorli Muhr Prellenkirchen Samt&Seide DAC Carnuntum

Grona Blaufr盲nkischa pochodz膮ce z dwudziestu oddzielnych dzia艂ek, kt贸re znajduj膮 si臋 na po艂udniowym zboczu Spitzerbergu, w winnicach Spitzer, Roterd, Panh枚lzer, Holzweing盲rten i Kranzen. Wiek winoro艣li od pi臋tnastu do trzydziestu pi臋ciu lat, gdzie te starsze s膮 odpowiedzialne za Seide (jedwab), a m艂odsze zapewniaj膮 Samt (aksamit). Jak m贸wi Dorli Muhr "to, co je wszystkie 艂膮czy, to precyzyjna ekspresja wapiennej gleby, wyrafinowane aromaty jag贸d i orze藕wiaj膮ca, strukturalna kwasowo艣膰". Czyste, niczym niezm膮cone pi臋kno.

Indeks: AT03CAR001

cena pocz膮tkowa: 129,00 z艂

116,10 z艂
Brutto
Najni偶sza cena w okresie 30 dni przed promocj膮: 116,10 (0%)
Ilo艣膰

Rocznik
2018
Kraj
Austria
Region
Nieder枚sterreich
Apelacja
Carnuntum DAC
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
艣rednie
Grona
Blaufr盲nkisch
Pojemno艣膰
750 ml
Temperatura podawania
15 st.C
Zawarto艣膰 alkoholu
13%
Wysy艂ka w ci膮gu
24 h ( w dni robocze )
wino wega艅skie
tak
Czy winnica BIO
tak 鈥 uprawa ograniczna/naturalna
Bio
naturalne
Oceny prasy
Robert Parker 92
Falstaff
falstaff 92

Opis smakowy

Nos pe艂en aromat贸w wi艣ni, 艣liwki, cynamonu, go藕dzik贸w i dymu. Usta (jak wskazuje nazwa) jedwabiste i aksamitne, ze 艣wietnie zintegrowan膮 tanin膮, kwa艣n膮 wi艣ni膮 oraz kr膮g艂ym i d艂ugim, mineralnym finiszem.聽

Rekomendacje kulinarne

Doskona艂e do jagni臋ciny i wieprzowiny, do makaron贸w jak cacio e pepe oraz w臋dlin i duszonych warzyw.

Proces produkcji

R臋czy zbi贸r, grona s膮 lekko mia偶d偶one i cz臋艣ciowo macerowane wraz z 艂odygami w otwartych kadziach fermentacyjnych. Ekstrakcja ta jest bardzo delikatna i odbywa si臋 ca艂kowicie bez pompowania, a fermentacja rozpoczyna si臋 po kilku dniach dzi臋ki dzikim dro偶d偶om. Spontaniczna fermentacja przebiega bardzo wolno i聽 temperaturze pokojowej (moszcz nie jest podgrzewany ani ch艂odzony). Po oko艂o dwudziestu dniach wino jest t艂oczone, a nast臋pnie dojrzewa w u偶ywanych 1000-litrowych drewnianych beczkach i u偶ywanych 3000-litrowych drewnianych kadziach fermentacyjnych. W ci膮gu oko艂o dwudziestu miesi臋cy dojrzewania, wino jest rozlewane tylko raz i butelkowane bez filtracji.

16 innych produkt贸w w tej samej kategorii:
AT03CAR001
Specyficzne kody