l'Acino Chora Rosso IGP Calabria

l'Acino Chora Rosso IGP Calabria

Kalabryjskie聽Magliocco czyli szczep b臋d膮cy raczej cz臋艣ci膮 kupa偶贸w, tutaj w wersji solo i naturalnej, z 15-letnich nasadze艅 na wysoko艣ci 400 metr贸w n.p.m. Nap臋dzany owocem i tanin膮, wspania艂y w kuchni. Minimalne siarkowanie, na niemal niezauwa偶alnym poziomie.

Indeks: IT03CAL001


89,00 z艂
Brutto
Ilo艣膰

Rocznik
2021
Kraj
W艂ochy
Region
Kalabria
Apelacja
Calabria IGP
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
艣rednie
Grona
Magliocco
Pojemno艣膰
750 ml
Temperatura podawania
14 st.C
Zawarto艣膰 alkoholu
13%
Wysy艂ka w ci膮gu
24 h ( w dni robocze )
wino wega艅skie
tak
Czy winnica BIO
tak 鈥 uprawa ograniczna/naturalna
Bio
naturalne

Opis smakowy

Nos pe艂en 偶urawiny, wi艣ni i truskawek oraz kwiatowo-zio艂owym, ujmuj膮cym aromatem fio艂k贸w, p艂atk贸w r贸偶y i mi臋ty. W ustach 艣rednia intensywno艣膰, pieprzna pikantno艣膰 i owocowo艣膰 na czele z wi艣ni膮 oraz urocza tanina daj膮ca mo偶liwo艣膰 kulinarnych szale艅stw.

Rekomendacje kulinarne

Znakomite do risotto z grzybami, grillowanych i pieczonych mi臋s, gulaszu i makaron贸w聽alla聽bolognese lub amatriciana, a tak偶e pieczonego kurczaka i pizzy, np. z salami.

Proces produkcji

R臋czny zbi贸r, fermentacja spontaniczna w kadziach ze stali nierdzewnej, dojrzewanie w tych偶e przez 12 miesi臋cy.

16 innych produkt贸w w tej samej kategorii:
IT03CAL001
Specyficzne kody