Ravent贸s i Blanc De La Finca Conca del Riu Anoia

Ravent贸s i Blanc De La Finca Conca del Riu Anoia

Jedno z najlepszych win musuj膮cych Hiszpanii, cho膰 od ponad 10 lat nie u偶ywa si臋 tu DO Cava, gdy偶 Pepe聽Ravent贸s uzna艂, 偶e lepiej b臋dzie dla tak zas艂u偶onej firmy, u偶ywa膰 w艂asnej "apelacji": Conca del Riu Anoia. Kupa偶 Xarel.lo, Parellady i Macabeu z historycznej i dzisiaj ju偶 legendarnej winnicy Vinya dels F貌ssils zasadzonej w 1964 roku.聽Czysty b艂ogostan!

Indeks: ES01CAT013


169,00 z艂
Brutto
Ilo艣膰

Rocznik
2019
Kraj
Hiszpania
Region
Katalonia
Rodzaj wina
musuj膮ce
Smak
wytrawne
Styl
pe艂ne
Grona
Macabeo
Grona
Xarel.lo
Grona
Parellada
Pojemno艣膰
750 ml
Temperatura podawania
8 st.C
Zawarto艣膰 alkoholu
12%
Wysy艂ka w ci膮gu
3 dni ( dni robocze )
wino wega艅skie
tak
Czy winnica BIO
tak 鈥 uprawa ograniczna/naturalna
Medale
Decanter Silver
Bio
naturalne
Falstaff
falstaff 93
Wine Spectator
91 pkt
Guia Penin
92 pkt

Opis smakowy

S艂omkowo偶贸艂ty kolor, w nosie 偶ywe i skoncentrowane, pe艂ne aromat贸w agrestu, jab艂ek, gruszek, pomara艅czy i kwiat贸w polnych. Usta soczyste, nieco przyprawowe i dymne, pe艂ne cytrus贸w, jab艂ek i wiciokrzewu wraz z nutami tostowymi. Mi臋siste i skoncentrowane, 偶ywe i niezwykle d艂ugie z聽 mineralno-dymnym finiszem.

Rekomendacje kulinarne

Doskona艂y aperitif oraz towarzysz owoc贸w morza, sa艂atek, ryb, sushi, a tak偶e jako wino medytacyjne.

Proces produkcji

R臋czny zbi贸r, grawitacyjny system odbioru gron w winnicy. Na ka偶dym etapie atmosfera jest kontrolowana za pomoc膮 suchego lodu. Powolne, niskie ci艣nienie. Osiadanie statyczne w niskich temperaturach. Pierwsza fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze, oddzielanie odmian i rodzaj贸w gleby, mieszanie, druga fermentacja w butelce i minimalne le偶akowanie 30 miesi臋cy na osadzie w butelkach. Bez dosage.

16 innych produkt贸w w tej samej kategorii:
ES01CAT013
Specyficzne kody