Radikon Merlot

Radikon Merlot

Radikon Merlot to niezwyk艂a historia Collio, ekstremalnego i ekscytuj膮cego czerwonego wina, le偶akowanego przez 6 lat w u偶ywanych beczkach. Monumentalne wino! Kupuj p贸ki si臋 nie sko艅czy ;) Na szcz臋scie 1 L pojemno艣ci!

Indeks: ZZZZZZ

589,00 z艂
Brutto
Ilo艣膰

Kraj
W艂ochy
Region
Friuli
Apelacja
Venezia Gulia IGT
Winnica
Radikon
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
艣rednie
Grona
Merlot
Pojemno艣膰
1000 ml
Temperatura podawania
16 st.C
Zawarto艣膰 alkoholu
15%
Wysy艂ka w ci膮gu
3 dni ( dni robocze )
Czy winnica BIO
tak 鈥 uprawa ograniczna/naturalna
Bio
naturalne
Bio
weganskie
Bio
organiczne

Aromat:

Osza艂amiaj膮cy nos nutami ma艂ych czerwonych owoc贸w, akcentami zi贸艂 leczniczych, eterycznymi nawi膮zaniami i wspomnieniami kawy i lukrecji.

Smak:

Na podniebieniu jest bardzo zr贸wnowa偶ony pomi臋dzy tanin膮, 艣wie偶o艣ci膮 i konsystencj膮.

Spos贸b produkcji:

100% Merlot, tylko r臋cznie robione, zbierane w koszach, pa藕dziernik 2006. Ca艂y sezon by艂 s艂oneczny i suchy, z odpowiedni膮 ilo艣ci膮 deszczu pod koniec lata, co pozwoli艂o winogronom dojrze膰 w idealnym czasie. Po zdj臋ciu szypu艂ek winogrona umieszczane s膮 w d臋bowych kadziach, gdzie maceracja odbywa si臋 bez kontroli temperatury i bez dodatku dro偶d偶y lub innych. Sk贸rki winogron musz膮 by膰 zawsze zalane winem. Maceracja trwa jeszcze oko艂o p贸艂tora miesi膮ca. Starzenie w beczkach: Po rozlewaniu wino le偶y w starych beczkach przez oko艂o 6 lat: w mi臋dzyczasie mo偶e by膰 konieczne wi臋cej ni偶 jedno rozlewanie. Podczas tego procesu do wina nie dodaje si臋 偶adnego chemicznego 艣rodka konserwuj膮cego. Rozlewanie odbywa艂o sie bez jakiejkolwiek filtracji lub klarowania, w sierpniu 2011 r. w butelkach o pojemno艣ci 1 litra i 0,50 litra, bez dodatku konserwant贸w. Wino dojrzewa w butelce przed sprzeda偶膮 przez prawie dwa lata.

16 innych produkt贸w w tej samej kategorii:
ZZZZZZ
Specyficzne kody