Aromat:
Oszałamiający nos nutami małych czerwonych owoców, akcentami ziół leczniczych, eterycznymi nawiązaniami i wspomnieniami kawy i lukrecji.
Smak:
Na podniebieniu jest bardzo zrównoważony pomiędzy taniną, świeżością i konsystencją.
Sposób produkcji:
100% Merlot, tylko ręcznie robione, zbierane w koszach, październik 2006. Cały sezon był słoneczny i suchy, z odpowiednią ilością deszczu pod koniec lata, co pozwoliło winogronom dojrzeć w idealnym czasie. Po zdjęciu szypułek winogrona umieszczane są w dębowych kadziach, gdzie maceracja odbywa się bez kontroli temperatury i bez dodatku drożdży lub innych. Skórki winogron muszą być zawsze zalane winem. Maceracja trwa jeszcze około półtora miesiąca. Starzenie w beczkach: Po rozlewaniu wino leży w starych beczkach przez około 6 lat: w międzyczasie może być konieczne więcej niż jedno rozlewanie. Podczas tego procesu do wina nie dodaje się żadnego chemicznego środka konserwującego. Rozlewanie odbywało sie bez jakiejkolwiek filtracji lub klarowania, w sierpniu 2011 r. w butelkach o pojemności 1 litra i 0,50 litra, bez dodatku konserwantów. Wino dojrzewa w butelce przed sprzedażą przez prawie dwa lata.