Cantine Cellaro Solea Nero d'Avola Sicilia IGT

Cantine Cellaro Solea Nero d'Avola Sicilia IGT

Solea to przede wszystkim czerwone owoce, 艣wie偶e, 艣r贸dziemnomorskie i balsamiczne nuty, dobre cia艂o, 偶ywe taniny, 艣wie偶y finisz. Intensywne wino o wyra藕nym charakterze i osobowo艣ci.

Indeks: IT03SIC022


53,00 z艂
Brutto
Ilo艣膰

Rocznik
2021
Kraj
W艂ochy
Region
Sycylia
Apelacja
Sicilia IGT
Rodzaj wina
czerwone
Smak
wytrawne
Styl
pe艂ne
Grona
Nero d'Avola
Pojemno艣膰
750 ml
Temperatura podawania
16 st.C
Zawarto艣膰 alkoholu
13%
Wysy艂ka w ci膮gu
3 dni ( dni robocze )

Opis smakowy

Wino o intensywnej, rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. Mocne aromaty czerwonych owoc贸w i kwiat贸w z wyra藕nymi nutami zio艂owymi, z艂o偶onym aromatem z nutami przypraw (lukrecji i go藕dzik贸w), suszonej 艣liwki, wi艣ni, je偶yny i czarnej porzeczki. Soczyste, z wi艣niowym posmakiem, 艣wie偶e i czyste z dobr膮 kwasowo艣ci膮. Dopasowane do potraw: doskona艂e do pierwszych pe艂nych da艅, mi臋s z grilla, pieczeni i ser贸w, a tak偶e dziczyzny.

Proces produkcji

Winnice zlokalizowane w Sambuca di Sicilia, na wysoko艣ci od 300 do 600 m n.p.m.聽Fermentacja alkoholowa odbywa si臋 w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze 23-25掳C, podczas maceracji przeprowadza si臋 cz臋ste i szybkie przepompowywanie w celu jak najlepszego wydobycia koloru, konsystencji i aromat贸w. Wino poddawane jest fermentacji malolaktycznej w zbiornikach ze stali nierdzewnej, gdzie odpoczywa przez kilka miesi臋cy przed butelkowaniem.

16 innych produkt贸w w tej samej kategorii:
IT03SIC022
Specyficzne kody