Lista produktów marki Cline Family Cellars



Fred Cline założył Cline Family Cellars w 1982 roku w Oakley w Kalifornii, tworząc swoje pierwsze roczniki z oryginalnych nasadzeń Mourvèdre, Zinfandel i Carignane, z których część pochodzi z lat 80. XIX wieku.

W 1989 roku on i jego żona Nancy kupili 350-hektarową farmę koni w Sonoma-Carneros i przenieśli tu winnicę. 

Fred Cline był jednym z pierwszych Rhone Rangers i zaczął sadzić winnice poświęcone Syrah, Viognier, Marsanne i Roussanne. Od tych pierwszych nasadzeń rodzina kontynuuje sadzenie winnic w całym hrabstwie Sonoma, rozszerzając się o bardziej klasyczne odmiany, takie jak Pinot Noir i Chardonnay.

Kiedy obecni właściciele byli dziećmi, często można było ich spotkać bawiących się w winnicach. Rodzice chcieli się upewnić, że mają bezpieczne miejsce do zabawy. Z tego powodu było dla nich ważne, aby do uprawy winogron nie używano pestycydów i herbicydów. Uprawiano w sposób zrównoważony, wykorzystując rośliny okrywowe i herbaty kompostowe do odżywiania gleby, a także owce do zwalczania chwastów i tworzenia zdrowych winorośli teraz i dla następnych pokoleń.

Firma posiada certyfikaty California Sustainable i Sonoma County Sustainable.

Winiarze, Tom Gendall i Katie Hoggins, są mistrzami w sztuce tworzenia stylowych, szlachetnych szczepów, wintypu rodańskiego i Zinfandela. Mocno wierzą, że najlepsze wina rodzą się z winnic uprawianych w sposób zrównoważony, co oznacza, że w piwnicy wymagana jest minimalna interwencja. Używają dzikich drożdży do fermentacji aby wyrażać naturalne kolory, aromaty, smaki i konsystencje, które dają winogrona. Wszystkie wina Cline'ów są wegańskie i bezglutenowe.

Carneros

Winnica posiadłości została nazwana na cześć człowieka, który zbudował oryginalną farmę, w którym obecnie znajduje się  sala degustacyjna, Juliusa Poppe. Tutaj winnice są schładzane każdego popołudnia przez „Carneros Express”, morską bryzę, która pomaga wydłużyć czas przechowywania naszych winogron. Płytkie gleby gliniaste i gliniaste pomagają winoroślom tworzyć małe, zwarte grona, z których powstają winogrona o intensywnym smaku. Uprawiane odmiany: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Syrah, Viognier i Marsanne.

Petulma Gap

Winnice zakupione w połowie lat 90-tych. Ze względu na bliskość pobliskiego Oceanu Spokojnego winnice są spowite wczesną poranną mgłą i skąpane w popołudniowym słońcu. Silne wiatry definiują ten region uprawy, powodując pogrubienie skórek winogron, co zapewnia doskonałą strukturę tanin i intensywność smaku. Połączenie płytkich gleb gliniastych i głębokich gleb gliniastych sprawia, że obszar ten jest bardzo poszukiwany dla Pinot Noir i Chardonnay. Te winnice są również obsadzone Pinot Gris, Roussanne, Syrah i Viognier.

Oakley

Oakley to miejsce, w którym Cline'owie zbudowali winiarnię i jest domem dla niektórych z najstarszych i najrzadszych winorośli w Kalifornii; niektóre mają ponad 100 lat. Winnice są jak chodzenie na plażę, głębokie piaszczyste gleby i gorące popołudnia. Winorośl jest uprawiana na sucho, a korzenie sięgają 25 stóp w poszukiwaniu wody. Te 100-letnie winorośle produkują Zinfandel, Mourvèdre, Carignane i Grenache o legendarnej intensywności, charakterze i smaku.

Jest 7 produktów.

Pokazano 1-7 z 7 pozycji

Cline Cellars Old Vine Zinfandel Lodi 2021

Dostępny

108,00 zł Cena

Cline Cellars Chardonnay Sonoma County 2018

Dostępny

128,00 zł Cena

Cline Cellars Syrah Los Carneros Single Vineyard 2019

Dostępny

165,00 zł Cena

Cline Cellars Pinot Noir Sonoma County 2018

Dostępny

173,00 zł Cena