Opis smakowy
Bardzo intensywny i złożony, odmianowy i dopracowany bukiet z delikatnymi nutami bukszpanu, liści pomidora i żółtej papryki, z kwiatowymi nutami bzu, żarnowca, kwiatów akacji, limonki i wanilii. Następnie pojawiają się owocowe nuty brzoskwiń, cedru, ananasa, liczi i marakui, kończąc na przyjemnych doznaniach ziół, imbiru, szałwii, mięty pieprzowej i krzemienia.
Rekomendacje kulinarne
Doskonałe jako aperitif, dobrze komponuje się ze szparagami, zupami warzywnymi, owocami morza i marynowaną rybą.
Proces produkcji
Ręczny zbiór, delikatne odszypułkowanie, krótka maceracja, fermentacja w kontrolowanej temperaturze w kadziach ze stali nierdzewnej. Pod koniec fermentacji wino było trzymane na osadzie przez kilka miesięcy, aby zwiększyć jego złożoność, kremową konsystencję i przydatność do leżakowania. Po zabutelkowaniu dojrzewało w pomieszczeniach o kontrolowanej temperaturze.