Opis produkcji:
Typ fermentacji: W kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze. 24-26°C Dojrzewanie: 5% kupażu krótko dojrzewa w nowych beczkach z francuskiego dębu (następnie wino zostaje poddane procesowi usuwania alkoholu) Zawartość alkoholu: 0,0 % obj. pH: 3,53 Łączna zawartość kwasów: 5 g/L (kwas winowy) Reszta cukrowa: 25,30 g/L Informacje dla alergików: Zawiera siarczyny
Opis smakowy:
Połyskująca, rubinowa szata oraz subtelny, owocowy aromat (czerwone śliwki, wiśnie). Na podniebieniu gładkie, zmysłowe i lekko słodkie.
Prasa:
Bardzo dobry aromat leśnych owoców, czysty, winny. Mało ciała, co nie dziwi w winie bezalkoholowym, lecz całkiem blisko mu do lekkiego, pozbawionego tanin wina czerwonego. Cukier w stanach niskich, przykryty świeżą kwasowością. Soczyste, smaczne, świetnie zrobione. Jaskółka zupełnie nowej wiosny dla win bezalkoholowych.
Informacje o wartościach odżywczych na 100 ml
Wartość energetyczna: 84 kJ / 20 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
w tym nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 3,8 g
w tym cukry: 3,8 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,0 g