Domaine de la Chanteleuserie, czyli miejsce gdzie śpiewają skowronki, została założona w 1822 roku. Całe pokolenia winiarzy, doskonaliły metody uprawy winorośli oraz sztukę produkcji wina. Thierry Boucard przedstawiciel siódmego pokolenia winiarzy z Chanteleuserie jest spadkobiercą niezmiernie bogatej rodzinnej tradycji. W trosce o coraz lepszą jakość wina korzysta z osiągnięć techniki, ulepszając metody wytwarzania. Winnica położona jest 6 km na północ od Loary na równinie o podłożu wapiennym o ekspozycji południowej. Pas lasu o szerokości 13 km osłania winnicę od wiatrów wiejących z północy. Obecnie Thierry Boucard na obszarze 3 ha, gdzie przeważają gleby wapienno-ilaste i tufowe (2/3 powierzchni) a w 1/3 piaszczysto-ilaste, uprawia odmianę Cabernet Franc. Wino pochodzące z Chanteleuserie, dzięki glebom ilastym dają wino owocowe, gładkie i aksamitne w smaku, które już młodym wieku jest doskonałe.