Wyszukanie zaawansowane

 

~  Lista produktów  ~

Aktualnie brak produktów w koszyku.

Do darmowej dostawy brakuje: 200

0,00 zł Dostawa:
0,00 zł Suma:

Realizuj zamówienie >

illuminati wina

Widok produktów
  • Wino i jedzenie - Evan Goldstein

    „Wino i jedzenie” to dogłębne omówienie win z...

    „Wino i jedzenie” to dogłębne omówienie win z dwunastu głównych odmian winorośli, win musujących oraz deserowych. To także przewodnik po potrawach, dzięki którym można podkreślić wyjątkowy charakter każdego wina. Niezależnie od tego, czy mamy do czynienia z ziemistym, skalistym chardonnay, czy raczej z winem bardzo soczystym, pełnym tropikalnego owocu i nut dębowych, Evan Goldstein pokazuje, jak dobrać potrawę, która uczyni wino prawdziwą gwiazdą stołu. Jego proste, ale i metodyczne podejście do tej trudnej tematyki sprawia, że książka jest przydatna dla wszystkich Czytelników – zarówno profesjonalistów, jak i amatorów.To najlepsza książka, dotycząca dobierania wina do potraw, jaką dotychczas czytałem. Obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy kochają gotować, ale boją się doboru ostatecznego składnika potrawy idealnej - wina./Kevin Zraly/

    49,00 zł
    rodzaj: książki

    Dostępność: NIE

    Więcej szczegółów

    „Wino i jedzenie” to dogłębne omówienie win z dwunastu głównych odmian winorośli, win musujących oraz deserowych. To także przewodnik po potrawach, dzięki którym można podkreślić wyjątkowy charakter każdego wina. Niezależnie od tego, czy mamy do czynienia z ziemistym, skalistym chardonnay, czy raczej z winem bardzo soczystym, pełnym tropikalnego owocu i nut dębowych, Evan Goldstein pokazuje, jak dobrać potrawę, która uczyni wino prawdziwą gwiazdą stołu. Jego proste, ale i metodyczne podejście do tej trudnej tematyki sprawia, że książka jest przydatna dla wszystkich Czytelników – zarówno profesjonalistów, jak i amatorów.To najlepsza książka, dotycząca dobierania wina do potraw, jaką dotychczas czytałem. Obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy kochają gotować, ale boją się doboru ostatecznego składnika potrawy idealnej - wina./Kevin Zraly/

    49,00 zł
    rodzaj: książki

    Dostępność: NIE

    „Wino i jedzenie” to dogłębne omówienie win z dwunastu głównych odmian winorośli, win musujących oraz deserowych. To także przewodnik po potrawach, dzięki którym można podkreślić wyjątkowy charakter każdego wina. Niezależnie od tego, czy mamy do czynienia z ziemistym, skalistym chardonnay, czy raczej z winem bardzo soczystym, pełnym tropikalnego owocu i nut dębowych, Evan Goldstein pokazuje, jak dobrać potrawę, która uczyni wino prawdziwą gwiazdą stołu. Jego proste, ale i metodyczne podejście do tej trudnej tematyki sprawia, że książka jest przydatna dla wszystkich Czytelników – zarówno profesjonalistów, jak i amatorów.To najlepsza książka, dotycząca dobierania wina do potraw, jaką dotychczas czytałem. Obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy kochają gotować, ale boją się doboru ostatecznego składnika potrawy idealnej - wina./Kevin Zraly/

    Więcej szczegółów

  • Kurs wiedzy o winie - Kevin Zraly

    Przełożył: Tomasz SzmajnertRedakcja: Wojciech...

    Przełożył: Tomasz SzmajnertRedakcja: Wojciech BońkowskiNa polskim rynku nareszcie pojawiła się prawdziwa książka o winie. Kurs wiedzy o winie Kevina Zlay’ego to jubileuszowa – 25 już edycja święcącego triumfy na całym świecie, znakomitego przewodnika po świecie tego szlachetnego trunku. Autor jest założycielem i wykładowcą znanej amerykańskiej szkoły wina Windows on the World, której siedziba znajdowała się niegdyś na szczycie World Trade Center w Nowym Jorku. Zraly przyjaznym gestem zaprasza czytelnika do wędrówki przez meandry wiedzy o winie- od smakowania i czytania etykiet, poprzez najciekawsze regiony winiarskie, aż po szczepy winorośli i tajniki roczników. W zdobywaniu wiedzy pomagają dziesiątki kolorowych ilustracji, etykiet, map, tabel i pięknych fotografii. Dzięki temu „kursant” odkrywa w końcu, że nie stoi już bezradnie przed rzędem butelek, a nawet z przekonaniem wybiera wino w restauracji.Kurs wiedzy o winie Kevina Zraly’ego to dobrze zaprojektowany, przyjazny w użyciu i kompletny kurs wiedzy winiarskiej, a przy tym wciągający niczym butelka dobrego wina.O autorze: Kevin Zraly jest jednym z najbardziej zna­nych wykładowców krzewią­cych wiedzę o winie i pracujących przez całe swoje życie nad upowszechnieniem kultury picia wina. Jest publicystą współ­pra­cującym m.in. z: The New York Times, People, Wall Street Journal, USA Today, GQ czy Newsweek. Jest twórcą i wykładowcą legendarnej szkoły wiedzy o winie Windows on the World Wine School, którą prowadzi od 30 lat.  Kursy organizo­wane są cyklicznie w siedzibie szkoły na Times Square w No­wym Jorku. Do dziś ukoń­czyło je ok. 20 tysięcy absolwentów.    Swą wiedzę i doświadczenie zdobywał pra­cując przez 25 lat jako naczelny som­melier w słynnej restauracji Windows on the World  znajdującej się do tragedii 11 wrześ­nia 2001 roku na szczycie nowojorskiego World Trade Center. Restauracja biła rekordy sprzedaży gatunkowego wina w USA oferując 14 ty­sięcy gatunków trunku i sprzedając  ponad 10 tysięcy  butelek wina miesięcznie.    Zdobywca wielu nagród i wyróżnień bran­żo­wych, między innymi w 2006 roku na­grody Wine Literary Award.  Za swoje osią­gnięcia otrzymał  wyróżnienie Lifetime Achievement Award 2002 nadawane przez Europejską Radę Wina. Otrzymał także nagrodę im. Ja­mesa Beard’a,  Award for Wine and Spirits Professional of the Year. Jest członkiem sze­regu stowarzyszeń i komitetów bran­żo­wych, a także wraz z Robertem Parkerem twórcą Programu Cer­ty­fikacji Wiedzy o Winie.Kevin Zraly jest najznakomitszym popularyzatorem nauki o winie, jakiego znam. Jego ogromnego wkładu w upowszechnianie i rozwój kultury wina nie sposób przecenić.(Robert M. Parker, The Wine Advocate)

    89,00 zł
    rodzaj: książki

    Dostępność: NIE

    Więcej szczegółów

    Przełożył: Tomasz SzmajnertRedakcja: Wojciech BońkowskiNa polskim rynku nareszcie pojawiła się prawdziwa książka o winie. Kurs wiedzy o winie Kevina Zlay’ego to jubileuszowa – 25 już edycja święcącego triumfy na całym świecie, znakomitego przewodnika po świecie tego szlachetnego trunku. Autor jest założycielem i wykładowcą znanej amerykańskiej szkoły wina Windows on the World, której siedziba znajdowała się niegdyś na szczycie World Trade Center w Nowym Jorku. Zraly przyjaznym gestem zaprasza czytelnika do wędrówki przez meandry wiedzy o winie- od smakowania i czytania etykiet, poprzez najciekawsze regiony winiarskie, aż po szczepy winorośli i tajniki roczników. W zdobywaniu wiedzy pomagają dziesiątki kolorowych ilustracji, etykiet, map, tabel i pięknych fotografii. Dzięki temu „kursant” odkrywa w końcu, że nie stoi już bezradnie przed rzędem butelek, a nawet z przekonaniem wybiera wino w restauracji.Kurs wiedzy o winie Kevina Zraly’ego to dobrze zaprojektowany, przyjazny w użyciu i kompletny kurs wiedzy winiarskiej, a przy tym wciągający niczym butelka dobrego wina.O autorze: Kevin Zraly jest jednym z najbardziej zna­nych wykładowców krzewią­cych wiedzę o winie i pracujących przez całe swoje życie nad upowszechnieniem kultury picia wina. Jest publicystą współ­pra­cującym m.in. z: The New York Times, People, Wall Street Journal, USA Today, GQ czy Newsweek. Jest twórcą i wykładowcą legendarnej szkoły wiedzy o winie Windows on the World Wine School, którą prowadzi od 30 lat.  Kursy organizo­wane są cyklicznie w siedzibie szkoły na Times Square w No­wym Jorku. Do dziś ukoń­czyło je ok. 20 tysięcy absolwentów.    Swą wiedzę i doświadczenie zdobywał pra­cując przez 25 lat jako naczelny som­melier w słynnej restauracji Windows on the World  znajdującej się do tragedii 11 wrześ­nia 2001 roku na szczycie nowojorskiego World Trade Center. Restauracja biła rekordy sprzedaży gatunkowego wina w USA oferując 14 ty­sięcy gatunków trunku i sprzedając  ponad 10 tysięcy  butelek wina miesięcznie.    Zdobywca wielu nagród i wyróżnień bran­żo­wych, między innymi w 2006 roku na­grody Wine Literary Award.  Za swoje osią­gnięcia otrzymał  wyróżnienie Lifetime Achievement Award 2002 nadawane przez Europejską Radę Wina. Otrzymał także nagrodę im. Ja­mesa Beard’a,  Award for Wine and Spirits Professional of the Year. Jest członkiem sze­regu stowarzyszeń i komitetów bran­żo­wych, a także wraz z Robertem Parkerem twórcą Programu Cer­ty­fikacji Wiedzy o Winie.Kevin Zraly jest najznakomitszym popularyzatorem nauki o winie, jakiego znam. Jego ogromnego wkładu w upowszechnianie i rozwój kultury wina nie sposób przecenić.(Robert M. Parker, The Wine Advocate)

    89,00 zł
    rodzaj: książki

    Dostępność: NIE

    Przełożył: Tomasz SzmajnertRedakcja: Wojciech BońkowskiNa polskim rynku nareszcie pojawiła się prawdziwa książka o winie. Kurs wiedzy o winie Kevina Zlay’ego to jubileuszowa – 25 już edycja święcącego triumfy na całym świecie, znakomitego przewodnika po świecie tego szlachetnego trunku. Autor jest założycielem i wykładowcą znanej amerykańskiej szkoły wina Windows on the World, której siedziba znajdowała się niegdyś na szczycie World Trade Center w Nowym Jorku. Zraly przyjaznym gestem zaprasza czytelnika do wędrówki przez meandry wiedzy o winie- od smakowania i czytania etykiet, poprzez najciekawsze regiony winiarskie, aż po szczepy winorośli i tajniki roczników. W zdobywaniu wiedzy pomagają dziesiątki kolorowych ilustracji, etykiet, map, tabel i pięknych fotografii. Dzięki temu „kursant” odkrywa w końcu, że nie stoi już bezradnie przed rzędem butelek, a nawet z przekonaniem wybiera wino w restauracji.Kurs wiedzy o winie Kevina Zraly’ego to dobrze zaprojektowany, przyjazny w użyciu i kompletny kurs wiedzy winiarskiej, a przy tym wciągający niczym butelka dobrego wina.O autorze: Kevin Zraly jest jednym z najbardziej zna­nych wykładowców krzewią­cych wiedzę o winie i pracujących przez całe swoje życie nad upowszechnieniem kultury picia wina. Jest publicystą współ­pra­cującym m.in. z: The New York Times, People, Wall Street Journal, USA Today, GQ czy Newsweek. Jest twórcą i wykładowcą legendarnej szkoły wiedzy o winie Windows on the World Wine School, którą prowadzi od 30 lat.  Kursy organizo­wane są cyklicznie w siedzibie szkoły na Times Square w No­wym Jorku. Do dziś ukoń­czyło je ok. 20 tysięcy absolwentów.    Swą wiedzę i doświadczenie zdobywał pra­cując przez 25 lat jako naczelny som­melier w słynnej restauracji Windows on the World  znajdującej się do tragedii 11 wrześ­nia 2001 roku na szczycie nowojorskiego World Trade Center. Restauracja biła rekordy sprzedaży gatunkowego wina w USA oferując 14 ty­sięcy gatunków trunku i sprzedając  ponad 10 tysięcy  butelek wina miesięcznie.    Zdobywca wielu nagród i wyróżnień bran­żo­wych, między innymi w 2006 roku na­grody Wine Literary Award.  Za swoje osią­gnięcia otrzymał  wyróżnienie Lifetime Achievement Award 2002 nadawane przez Europejską Radę Wina. Otrzymał także nagrodę im. Ja­mesa Beard’a,  Award for Wine and Spirits Professional of the Year. Jest członkiem sze­regu stowarzyszeń i komitetów bran­żo­wych, a także wraz z Robertem Parkerem twórcą Programu Cer­ty­fikacji Wiedzy o Winie.Kevin Zraly jest najznakomitszym popularyzatorem nauki o winie, jakiego znam. Jego ogromnego wkładu w upowszechnianie i rozwój kultury wina nie sposób przecenić.(Robert M. Parker, The Wine Advocate)

    Więcej szczegółów

  • Kurs wiedzy o winie - Jancis Robinson

    Na winie trzeba się znać! A przynajmniej warto...

    Na winie trzeba się znać! A przynajmniej warto – i to dla własnej przyjemności, Opanowanie kilku prostych zasad degustacji, zapamiętanie najważniejszych odmian i regionów oraz podstawowych technik winiarskich sprawia, że wino staje się bardziej przystępne. Łatwiej zrozumieć co nas w nim pociąga, a czego nie lubimy. Uczymy się nazywać zalety i wady, z dużo większą łatwością poruszamy się po sklepie z winem, czytamy kartę win w restauracji, wybieramy to, co na pewno będzie nam smakować. Oddajemy w Państwa ręce drugie, poprawione wydanie „Kursu wiedzy o winie” Jancis Robinson, najbardziej wpływowej kobiety we współczesnym świecie wina. Ta napisana ze swadą prostym, zrozumiałym dla laika językiem książka da odpowiedzi na większość pytań dotyczących wina  nurtujących tych, co je lubią.  Jak pisze autorka: Wino zdecydowanie nie jest przedmiotem poważnym,. Jest raczej jedną z życiowych przyjemności, pewną słabością, czymś,  co poprawia nastrój i ułatwia kontakty towarzyskie. Chodzi tylko o to, że rozumiejąc je nieco lepiej możemy uzyskać pewność siebie niezbędną, by się rozluźnić i nim cieszyć,Miłej lektury z kieliszkiem w dłoni.Tomasz Prange-Barczyńskiredaktor naczelny Magazyn WINO

    95,00 zł
    rodzaj: książki

    Dostępność: NIE

    Więcej szczegółów

    Na winie trzeba się znać! A przynajmniej warto – i to dla własnej przyjemności, Opanowanie kilku prostych zasad degustacji, zapamiętanie najważniejszych odmian i regionów oraz podstawowych technik winiarskich sprawia, że wino staje się bardziej przystępne. Łatwiej zrozumieć co nas w nim pociąga, a czego nie lubimy. Uczymy się nazywać zalety i wady, z dużo większą łatwością poruszamy się po sklepie z winem, czytamy kartę win w restauracji, wybieramy to, co na pewno będzie nam smakować. Oddajemy w Państwa ręce drugie, poprawione wydanie „Kursu wiedzy o winie” Jancis Robinson, najbardziej wpływowej kobiety we współczesnym świecie wina. Ta napisana ze swadą prostym, zrozumiałym dla laika językiem książka da odpowiedzi na większość pytań dotyczących wina  nurtujących tych, co je lubią.  Jak pisze autorka: Wino zdecydowanie nie jest przedmiotem poważnym,. Jest raczej jedną z życiowych przyjemności, pewną słabością, czymś,  co poprawia nastrój i ułatwia kontakty towarzyskie. Chodzi tylko o to, że rozumiejąc je nieco lepiej możemy uzyskać pewność siebie niezbędną, by się rozluźnić i nim cieszyć,Miłej lektury z kieliszkiem w dłoni.Tomasz Prange-Barczyńskiredaktor naczelny Magazyn WINO

    95,00 zł
    rodzaj: książki

    Dostępność: NIE

    Na winie trzeba się znać! A przynajmniej warto – i to dla własnej przyjemności, Opanowanie kilku prostych zasad degustacji, zapamiętanie najważniejszych odmian i regionów oraz podstawowych technik winiarskich sprawia, że wino staje się bardziej przystępne. Łatwiej zrozumieć co nas w nim pociąga, a czego nie lubimy. Uczymy się nazywać zalety i wady, z dużo większą łatwością poruszamy się po sklepie z winem, czytamy kartę win w restauracji, wybieramy to, co na pewno będzie nam smakować. Oddajemy w Państwa ręce drugie, poprawione wydanie „Kursu wiedzy o winie” Jancis Robinson, najbardziej wpływowej kobiety we współczesnym świecie wina. Ta napisana ze swadą prostym, zrozumiałym dla laika językiem książka da odpowiedzi na większość pytań dotyczących wina  nurtujących tych, co je lubią.  Jak pisze autorka: Wino zdecydowanie nie jest przedmiotem poważnym,. Jest raczej jedną z życiowych przyjemności, pewną słabością, czymś,  co poprawia nastrój i ułatwia kontakty towarzyskie. Chodzi tylko o to, że rozumiejąc je nieco lepiej możemy uzyskać pewność siebie niezbędną, by się rozluźnić i nim cieszyć,Miłej lektury z kieliszkiem w dłoni.Tomasz Prange-Barczyńskiredaktor naczelny Magazyn WINO

    Więcej szczegółów

  • Wielki Atlas Świata Win - 6 edycja - Hugh Johns...

    NOWOŚĆ !!!  - najnowsza edycja Wielkiego Atlasu...

    NOWOŚĆ !!!  - najnowsza edycja Wielkiego Atlasu Świat Win - 6 edycja, autorstwa Hugh Jonhsona i Jancis Robinson. Atlas win świata to największy światowy sukces wydawniczy w dziedzinie książek o winie. Obszerny, duży tom ilustrowany setkami pięknych fotografii i szczegółowych map zawiera ogrom wiedzy zarówno na temat geografii produkcji wina, jak i jego historii, natury, nazewnictwa oraz degustacji. Obejmuje nie tylko obszary o największych tradycjach winiarskich, ale niemal wszystkie kraje, gdzie powstaje ten szlachetny trunek. Atlas, nazwany w Decanterze 'Książką Tysiąclecia' to biblia enofila.'Hugh Johnson i Jancis Robinson to bordeaux i burgund wśród autorów piszących o winie.' The Times

    129,00 zł
    rodzaj: książki

    Dostępność: NIE

    Więcej szczegółów

    NOWOŚĆ !!!  - najnowsza edycja Wielkiego Atlasu Świat Win - 6 edycja, autorstwa Hugh Jonhsona i Jancis Robinson. Atlas win świata to największy światowy sukces wydawniczy w dziedzinie książek o winie. Obszerny, duży tom ilustrowany setkami pięknych fotografii i szczegółowych map zawiera ogrom wiedzy zarówno na temat geografii produkcji wina, jak i jego historii, natury, nazewnictwa oraz degustacji. Obejmuje nie tylko obszary o największych tradycjach winiarskich, ale niemal wszystkie kraje, gdzie powstaje ten szlachetny trunek. Atlas, nazwany w Decanterze 'Książką Tysiąclecia' to biblia enofila.'Hugh Johnson i Jancis Robinson to bordeaux i burgund wśród autorów piszących o winie.' The Times

    129,00 zł
    rodzaj: książki

    Dostępność: NIE

    NOWOŚĆ !!!  - najnowsza edycja Wielkiego Atlasu Świat Win - 6 edycja, autorstwa Hugh Jonhsona i Jancis Robinson. Atlas win świata to największy światowy sukces wydawniczy w dziedzinie książek o winie. Obszerny, duży tom ilustrowany setkami pięknych fotografii i szczegółowych map zawiera ogrom wiedzy zarówno na temat geografii produkcji wina, jak i jego historii, natury, nazewnictwa oraz degustacji. Obejmuje nie tylko obszary o największych tradycjach winiarskich, ale niemal wszystkie kraje, gdzie powstaje ten szlachetny trunek. Atlas, nazwany w Decanterze 'Książką Tysiąclecia' to biblia enofila.'Hugh Johnson i Jancis Robinson to bordeaux i burgund wśród autorów piszących o winie.' The Times

    Więcej szczegółów

Widok produktów

Projekt graficzny DiH.pl